راویز آشپزخانه

همه چیز درباره راویز آشپزخانه

راویز آشپزخانه برای طراحی سقف و فضای ورودی و کانتر آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول قابلیت اجرای طرح های سه بعدی را نیز ایجاد می کند.

راویز آشپزخانه

راویز آشپزخانه صفحه ای مشبک است که مش بندی شده و از ورق های فولادی یا گالوانیزه تولید می شود. این صفحات در صنایع ساختمان سازی و طراحی دکوراسیون داخلی کاربرد بسیار زیادی دارند. از راویز ها به طور کلی به عنوان جدا کننده برای طراحی و نورپردازی روی سقف استفاده می شود.

یکی از مهم ترین کاربردهای راویز آشپزخانه، طراحی سقف و آرک بالای کانتر یا همان قسمت ورودی دکوراسیون آشپزخانه است. اما راویز ها دارای انواع مختلفی بوده و دارای مزایا و معایبی نیز هستند. در ادامه به طور کامل به معرفی راویز و کاربردهای آن خواهیم پرداخت.

راویز آشپزخانه چیست؟
راویز آشپزخانه چیست؟

 

راویز آشپزخانه چیست؟

همان طور که اشاره شد راویز صفحه ای مشبک و فلزی است. روزنه های این صفحه به شکل های دایره، لوزی، متوازی الاضلاع و مثلث طراحی شده اند. شکل این روزنه ها می تواند در کاربرد و قیمت نهایی این محصول تأثیر بسزایی داشته باشد.

راویز آشپزخانه با روزنه هایی به شکل متوازی الاضلاع بیشترین مقاومت و استحکام را در برابر تغییر شکل مکانیکی دارد. تعداد ستون های راویز هم متفاوت بوده و رایج ترین انواع آن 9، 11 و 13 تعداد ستون دارند. همان طور که گفته شد راویز ها از ورق گالوانیزه یا فولاد ساخته شده اند. این متریال مقاومت بالایی در برابر رطوبت داشته و از تخریب سازه جلوگیری می کند.

بنابراین استفاده از راویز فولادی می تواند عمر سازه و کیفیت آن را چندین برابر کند. ورق های گالوانیزه در برابر تغییر شکل بسیار مقاوم بوده و میزان مقاومت آنها به ضخامت صفحات بستگی دارد. از دیگر مزایای استفاده از ورقهای گالوانیزه برای ساخت راویز می توان به چسبندگی بالای آن به گچ اشاره کرد. این ویژگی منجر به سهولت در طراحی و اجرای دیوار و سقف های کاذب می شود.

کاربردها و موارد استفاده از راویز آشپزخانه

از مهم ترین کاربردهای راویز آشپزخانه می توان به ایجاد پیوستگی در دیوار ها و ایجاد فضای لازم برای نصب تأسیسات برقی اشاره کرد. همچنین بهترین انتخاب برای طراحی سقف کاذب و سر در های ورودی آشپزخانه است. راویز ها به نگهداری ملات برای گچکاری، سنگ کاری و سیمان کاری نمای ساختمان کمک می کنند. با فرم دادن به این ورق های مشبک می توان طرح های سه بعدی و منحنی ها را به راحتی اجرا کرد. از مهم ترین کاربردهای راویز می توان به طراحی و زیبا سازی دکوراسیون آشپزخانه و نور پردازی مخفی سقف آن اشاره کرد.

کاربردها و موارد استفاده از راویز آشپزخانه
کاربردها و موارد استفاده از راویز آشپزخانه

 

مزایا و معایب راویز آشپزخانه

یکی از مهم ترین مزیت های استفاده از راویز در طراحی فضای آشپزخانه مقاومت بالای آن در برابر فشار است. همچنین این محصول در برابر نیروهای کششی و انقباضی نیز کاملاً مقاوم است. از دیگر مزیت های استفاده از این محصول می توان به سرعت بالای اجرای آن اشاره نمود. همچنین این محصول در ابعاد مختلفی ساخته شده و به راحتی قابل شکل دهی است. در نتیجه طراحی فضای آشپزخانه به اندازه ها و اشکال مختلف امکان پذیر است. در دسترس بودن راویز نیز از دیگر مزیت های آن به شمار می رود.

بالا بودن وزن راویز یکی از معایبی است که در مقایسه با مصالح دیگر به چشم می آید. بنابراین حمل و نقل آن کمی سخت خواهد بود. از دیگر موارد قابل تأمل می توان به میزان گچ مورد نیاز برای گچ کاری روی راویز ها اشاره کرد. بالا بودن مقدار گچ مورد نیاز می تواند هزینه های اجرای آن را افزایش دهد. همچنین لازم به ذکر است که اجرای نهایی و گچ کاری روی راویز ها دارای محدودیت آب و هوایی است. بنابراین اجرای آن باید توسط متخصصین مربوطه انجام شود.

انواع راویز آشپزخانه

همان طور که قبلاً اشاره شد راویز آشپزخانه انواع مختلفی دارد. نصب این راویز ها به پوشاندن بتن و تیرآهن های موجود در سقف، پیوستگی دیوار ها و ایجاد بستری مناسب برای نصب و اجرای تأسیسات برقی و نورپردازی آشپزخانه کمک می کند. با استفاده از راویز همچنین می توان نقص های طراحی سازه را پنهان کرد. با این کار اشکال ها و نقایص موجود در فضای آشپزخانه قابل رفع کردن است. استفاده از راویز بر زیبایی دکوراسیون منزل می افزاید و به فضا روح می بخشد.

راویز های مدرن بر خلاف راویز های قدیمی حاوی جزئیات و منحنی های کم تری هستند. سادگی از مهم ترین ویژگی های این نوع راویز ها است. در طراحی این راویز ها معمولاً از اشکال هندسی ساده از جمله مکعب، مکعب مستطیل و غیره بهره گرفته می شود. در انتخاب شکل این راویز ها به شدت به طراحی و فرم کابینت آشپزخانه توجه می شود. این طراحی به وسیله نورپردازی تکمیل خواهد شد.

راویز ساده آشپزخانه به مصالح و گچ کمتری نیاز دارد. همچنین از استحکام بالاتری برخوردار بوده، اجرای آن ساده تر و سریع تر است و وزن کمتری دارد. استفاده از راویز های ساده در آشپزخانه هایی با فضای کوچک توصیه می شود. هزینه این راویز ها کمتر از نمونه های دیگر است.

در طراحی راویز اخیراً از فناوری های پیشرفته استفاده می شود. این راویز ها به آرک آشپزخانه و کانتر آشپزخانه متصل می شود و طراحی یکپارچه ای را ایجاد می کنند. یکی از کم هزینه ترین راویز ها برای طراحی فضای آشپزخانه، استفاده از نمونه های ساده و کم ارتفاع است. این راویز ها در ورودی آشپزخانه نصب می شوند و تأثیر بسیار زیادی در زیبایی فضای داخلی آشپزخانه دارند.

تفاوت راویز با کناف
تفاوت راویز با کناف

تفاوت راویز با کناف

راویز آشپزخانه ورق های مشبک فولادی است اما کناف صفحات روکش دار گچی است. این دو متریال از نظر وزن، میزان ایمنی، دوام و ماندگاری و مدت زمان نصب و اجرا با یکدیگر تفاوت دارند. به طور کلی وزن راویز بیشتر بوده و باید در سازه های مستحکم مورد استفاده قرار گیرد. همچنین ایمنی بالاتری در برابر آتش سوزی و غیره دارد. میزان ترک های سقفی نیز در راویز کمتر است. اما مدت زمان اجرای کناف کمی کمتر از راویز است. زیرا مراحل نصب راویز از چند مرحله تشکیل می شود.

مراحل نصب راویز آشپزخانه

راویز آشپزخانه در سه مرحله مختلف اجرا می شود. مرحله اول مرحله نصب میلگرد های آویز است. این میلگرد ها به تیرآهن های سقف جوش داده می شوند. سپس نوبت به مرحله نصب توری های راویز می رسد. این توری ها روی میلگرد ها قرار می گیرند و به وسیله جوشکاری محکم می شوند. علاوه بر جوشکاری می توان از مفتول هایی از جنس گالوانیزه نیز برای این کار استفاده کرد. مرحله آخر گچ کاری به روی راویز ها است. این کار چندین مرتبه تکرار می شود تا سطحی کاملاً یکنواخت ایجاد گردد.

تخمین هزینه های راویز

هزینه های نصب و اجرای راویز به مراحل انجام آن از جمله جوشکاری، نصب میلگرد و اجرا و نصب نهایی راویز ها بستگی دارد. همچنین مساحت فضای موجود و نوع طراحی نیز می تواند در تعیین هزینه های نصب و اجرای راویز تأثیر گذار باشد. قیمت راویز بر حسب متر مربع و با توجه به فضای موجود، برند و کیفیت متریال، تجربه و تخصص نصاب و قیمت روز راویز تعیین می گردد.

مقالات مرتبط

راویز آشپزخانه

همه چیز درباره راویز آشپزخانه

راویز آشپزخانه برای طراحی سقف و فضای ورودی و کانتر آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول قابلیت اجرای طرح های سه بعدی را

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب