طرح سقف کاذب

نکات مهم در انتخاب طرح سقف کاذب

طرح سقف کاذب باید با توجه به مساحت فضای موجود، نیاز به نور پردازی، بودجه و سلیقه مخاطب، سبک معماری ساختمان و کاربری آن تعیین گردد.

طرح سقف کاذب

انتخاب طرح سقف کاذب به عوامل مختلفی بستگی دارد. در این مطلب سعی داریم به معرفی سقف کاذب پرداخته و از مزایا و معایب آن بگوییم. سقف کاذب یکی از رایج ترین متریالی است که برای طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. نصب سقف کاذب روی سقف اصلی ساختمان انجام می گردد. زیبایی ظاهری یکی از مهم ترین مزیت های این سقف های محبوب است که منجر به شهرت آن در صنعت ساختمان سازی و معماری شده است.

توجه به کاربری ساختمان در انتخاب طرح

انتخاب طرح سقف کاذب با توجه به کاربری فضای مورد نظر انجام می شود. به طور مثال طرح این سقف در ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی متفاوت بوده و با توجه به دکوراسیون حاکم انتخاب می شود. همچنین سقف های کاذب مورد استفاده در سالن های بزرگ از جمله آمفی تئاتر ها و سالن های اجتماعات نیز دارای طرح های مخصوص و ابعاد و اندازه مشخصی هستند. سقف های کاذب معمولاً در فاصله 8 اینچی از سقف اصلی نصب می شوند. رنگ و ابعاد و طرح سقف کاذب معمولاً با توجه به سلیقه مخاطب انتخاب می شود.

سقف کاذب چیست؟
سقف کاذب چیست؟

مقایسه سقف کاذب با معماری سنتی

همانطور که اشاره شد در انتخاب طرح سقف کاذب باید به کاربری، سبک طراحی، معماری و دکوراسیون منزل توجه شود. در گذشته معماری به صورت سنتی انجام شده و طراحی سقف ها به وسیله گچ کاری انجام می شد. اما امروزه با طراحی سقف های کاذب امکان اجرای طرح های سه بعدی و اشکال هندسی مختلف از جمله منحنی ها و غیره میسر شده است. در واقع این سقف ها نوعی پوشش روی سقف اصلی هستند که مهم ترین هدف آن ها زیباسازی فضای داخلی ساختمان ها است. همچنین پنهان سازی تأسیسات برقی نیز در این سقف ها میسر شده است. در نتیجه این سقف ها بر نظم و زیبایی فضای سازه می افزایند.

مزایای سقف کاذب

قبل از انتخاب طرح سقف کاذب بهتر است با مزایا و معایب آن آشنا شوید. از مهم ترین مزایای این سقف ها می توان به قابلیت جابجایی آن ها اشاره کرد. این ویژگی می تواند منجر به کاهش هزینه های نصب و تعمیر این سقف ها شود. از دیگر مزایای سقف کاذب می توان به امکان نورپردازی خلاقانه و حرفه ای در فضای داخلی ساختمان اشاره کرد (نورپردازی آشپزخانه). همچنین این سقف ها به صورت عایق حرارتی عمل کرده و می توانند در کاهش مصرف سوخت نقش مهمی داشته باشند.

این سقف ها بهترین پوشش برای پنهان کردن تأسیسات برق کشی و لوله کشی هستند. بنابراین تأثیر بسیار زیادی در زیبایی فضای داخلی ساختمان ها دارند. علاوه بر این سقف های کاذب بهترین عایق صوتی هستند. در صورتی که نصب آن ها به صورت تخصصی انجام گردد می توانند از ورود و خروج بسیاری از صداها جلوگیری کنند.

این سقف ها بسیار سبک بوده و کاملاً بی خطر هستند. حمل و نقل آن ها بسیار آسان بوده و به راحتی جایگزین می شوند. این سقف ها از استحکام بسیار بالایی برخوردار هستند. همچنین قیمت مناسبی داشته و از خدمات پس از فروش و گارانتی برخوردار هستند. قابلیت رنگ آمیزی نیز از دیگر مزیت های سقف های کاذب است. از سقف های کاذب می توان در فضای اداری و فضای مسکونی همچون دکوراسیون آشپزخانه، دستشویی و حمام و  دکوراسیون اتاق خواب ها استفاده کرد.

مزایای سقف کاذب
مزایای سقف کاذب

معایب سقف کاذب

از جمله معایب سقف کاذب می توان به مواردی از جمله تغییر رنگ، مقاومت و دوام کمتر در مقایسه با سایر مصالح، امکان تخریب در برابر آتش سوزی و زلزله، وزن زیاد، سازگار نبودن با برخی از شرایط آب و هوایی و کاهش ارتفاع سقف سازه اشاره کرد.

نکات مهم در انتخاب طرح سقف کاذب

قبل از انتخاب طرح سقف کاذب بهتر است به ویژگی های مهم دیگری نیز توجه شود. به طور مثال در انتخاب این سقف ها باید به ابعاد محیط به شدت توجه شود. طرح انتخاب شده باید با مساحت فضای موجود همخوانی داشته باشد. کیفیت متریالی که در ساخت سقف های کاذب مورد استفاده قرار گفته نیز از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است.

بعد از انتخاب طرح سقف کاذب بهتر است به رنگ بندی محیط نیز توجه کنید. میزان نورپردازی باید با توجه به نیاز محیط، کاربری ساختمان و سلیقه مخاطب انجام گردد. به طور مثال طراحی و نورپردازی سقف کاذب در محیط های اداری کاملاً با محیط های مسکونی متفاوت است.

نکات مهم در انتخاب طرح سقف
نکات مهم در انتخاب طرح سقف

متریال مورد استفاده

قبل از انتخاب طرح سقف کاذب بهتر است به مواد سازنده آن نیز توجه کنید. در ساخت این سقف ها از متریال گوناگونی استفاده می شود. از این جمله می توان به پی وی سی، آهن و فلزاتی همچون میلگرد، چوب، گچ، کامپوزیت، آلومینیوم، ورق های آکوستیک و غیره اشاره کرد. همچنین برخی از سقف های کاذب از ترکیب چند ماده ساخته می شوند.

انواع سقف کاذب

قبل از انتخاب طرح سقف کاذب بهتر است با انواع آن نیز آشنا شوید. از انواع سقف های کاذب می توان به نمونه های کناف دار، رابیتس، گریلیوم، آکوستیک، شیشه ای، آسمان مجازی، چوبی، طلقی، آی گلس، پی وی سی، آلومینیومی، ترکیبی و پنل های گچی اشاره کرد.

از مهم ترین مزایای سقف های کاذب کناف دار می توان به وزن کم و قیمت ارزان، سهولت در نصب و نگهداری آن ها اشاره کرد. سقف های رابیتس نیز در دو نوع مسطح و برجسته طراحی و ساخته می شوند. این سقف ها از ورق های مشبک گالوانیزه می باشند و به وسیله جوشکاری روی سقف اصلی نصب می شوند. سرعت اجرای این سقف ها بسیار بالا بوده و دارای تنوع بسیاری هستند.

گریلیوم همان سقف های باز هستند که از جنس آلومینیوم می باشند و حفره های مربعی شکلی دارند. این سقف ها معمولاً در سالن ها و ساختمان های اداری نصب می شوند. نصب این سقف ها به کمک زنجیر و سیم مفتول انجام می شود. سقف های آکوستیک نیز یک طرح سقف کاذب هستند که از پلاک های چوبی، گچی، پارچه و ورقه های مقوایی تشکیل می شوند. این سقف ها عایق صدا و حرارت بوده و ضد حریق هستند. بیشترین استفاده این سقف ها در سالن های کنفرانس و سینما ها است.

متریال مورد استفاده
متریال مورد استفاده

قیمت سقف های کاذب

پس از انتخاب طرح سقف کاذب، نوبت به تعیین قیمت آن می رسد. همان طور که اشاره شد متریالی که در ساخت سقف های کاذب مورد استفاده قرار می گیرند متفاوت بوده و دارای قیمت های مختلفی هستند. همچنین برخی از سقف های کاذب وارداتی هستند. بنابراین قیمت این محصول در نوسان بوده و با توجه به برند تولید کننده، نوسانات ارز، تورم، امکانات و طراحی سقف، متریال مورد استفاده در ساخت سقف کاذب، میزان نورپردازی و غیره تعیین می گردد.

سخن آخر

به طور کلی طرح سقف کاذب با توجه به فضای موجود و کاربری آن تعیین می گردد. سبک طراحی ساختمان، میزان بودجه و سلیقه مخاطب نیز تأثیر بسیار زیادی در آن دارد. استفاده از این سقف ها در سال های اخیر به شدت رواج یافته و یکی از بهترین راه ها برای زیبا سازی فضای داخلی ساختمان ها برای جذب مشتری به شمار می رود. همان طور که مطرح شد این سقف ها نیز مانند دیگر متریالی که در صنایع ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرند دارای مزایا و معایبی هستند که قبل از نصب باید مورد توجه قرار گیرند.

مقالات مرتبط

طرح سقف کاذب

نکات مهم در انتخاب طرح سقف کاذب

طرح سقف کاذب باید با توجه به مساحت فضای موجود، نیاز به نور پردازی، بودجه و سلیقه مخاطب، سبک معماری ساختمان و کاربری آن تعیین

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب