مهمترین مزیت موکت برای اتاق خواب این است که به علت پوشش و بافتی که در تولید آن استفاده می شود عایق صوتی و حرارتی می باشد.
موکت برای اتاق خواب یک کفپوش جایگزین محسوب می شود. چنانچه کف اتاق خواب دارای موزاییک های قدیمی و شکسته شده یا هر کفپوش دیگری که مورد پسند شما نیست، می باشد. شما می توانید از انواع موکت های موجود در بازار با طرح ها و رنگ های مختلف استفاده کنید. یکی از ویژگی های کاربرد موکت در دکوراسیون اتاق خواب این است که به علت تنوعی که دارد می توانید به آسانی آن را با دکوراسیون داخلی اتاق هماهنگ کنید. علاوه بر این به علت قیمت مناسبی که نسبت به سایر کفپوش ها دارد. از لحاظ اقتصادی نیز به صرفه می باشد.
مزایای موکت برای اتاق خواب
یکی از مزایای موکت برای اتاق خواب این است که به علت پوشش و بافتی که دارد نسبت به سایر کفپوش ها گرم تر و نرم تر می باشد بدین ترتیب در مصرف انرژی صرفه جویی می شود. این ویژگی موکت سبب شده است که از آن در مناطق سردسیر کشور نسبت به سایر کفپوش ها بیشتر استفاده شود. موکت علاوه بر این که عایق حرارتی می باشد در بسیاری از موارد به عنوان عایق صوتی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. شست و شو و نظافت موکت با توجه به حجم و وزن موکت بسیار آسان تر می باشد. با خرید یک موکت مقاوم می توانید سال ها از آن استفاده کنید. بدون این که از بابت پوسیدگی و خرابی آن نگرانی داشته باشید.
ویژگی های موکت برای اتاق خواب
موکت برای اتاق خواب دارای تنوع بسیاری می باشد. از این رو برای انتخاب یک موکت مناسب برای دیزاین اتاق خواب باید آیتم های بسیاری را مدنظر قرارداد که برخی از آن ها عبارتند از:
- کیفیت موکت اتاق خواب: با توجه به شرایط اقتصادی همه ی افراد ترجیح می دهند هر جنس یا وسیله ای را که خریداری می کنند برای مدت قابل توجهی از آن استفاده کنند. از این رو سعی کنید موکتی خریداری کنید که دارای تراکم بالا باشد. برای این که از کیفیت موکت مطلع شوید پشت موکت را بررسی کنید اگر تعداد گره های آن به هم نزدیک باشد نشان دهنده ی کیفیت بالای موکت می باشد.
- بافت موکت: موکت ها معمولا بسیار زبر هستند اما اگر موکتی تهیه کنید که دارای پرزهای بلند باشد نرم تر خواهد بود و از این حیث بسیار مناسب هستند.
- الیاف موکت: سعی کنید به هنگام انتخاب موکت به شرایط آب و هوایی منطقه خود توجه کنید. به عنوان مثال موکت با الیاف طبیعی برای شما کشور مناسب نیست زیرا حشرات به سرعت در آن لانه می کنند.
انواع موکت برای اتاق خواب
نصب موکت برای اتاق خواب کار بسیار آسانی است اما گاهی اوقات زمین زیر موکت ناهمواری های دارد که در این صورت نیاز به زیرسازی است. به همین علت بهتر است نصب موکت را به یک فرد ماهر واگذار کنید تا برش های موکت کاملا اصولی و منظم باشد. دارای انواع مختلفی می باشد که عبارتند از:
- موکت کبریتی: تقریبا اولین موکت های ساخته شده، موکت های زبر با قطر کمی بودند که به آن موکت کبریتی می گویند.
- موکت طرح دار: همان طور که از نام آن مشخص است دارای طرح های هندسی، راه راه و … می باشند از این رو می توان این موکت ها را برای فضاهایی مانند راهروهای هتل، لابی و … به کار برد.
- موکت پرز بلند: این موکت ها به علت پرزهای بلند ضخامت و گرمای بیشترین دارند و تا حدودی مانند فرش های ماشینی هستند. موکت های پرز بلند در طرح ها و رنگ های متنوعی تولید می شوند.
انواع موکت پرز بلند
موکت برای اتاق خواب بهتر است از انواع موکت های پرز بلند باشد. زیرا به طور کل به علت گرما و نرمی که این نوع از موکت ها دارند برای اتاق های خواب مناسب تر هستند. همچنین ایراد مهم موکت پرز بلند، که جمع کردن آشغال در میانه ی پرزهای آن می باشد کمتر دیده می شود. زیرا رفت و آمد در اتاق خواب نسبت به سایر فضاهای خانه کمتر است. از موکت های پرز بلند می توان به جای فرش های ماشینی استفاده کرد در واقع با یک هزینه ی کمتر می توانید یک فرش ماشینی مدرن بخرید. موکت های پرز بلند در سه مدل تولید می شوند که عبارتند از:
- پرزهای بلند و بریده: این موکت ها به دلیل شکل پرزها منظم تر دیده می شوند و بیشتر در فضای پذیرایی و ورودی دکوراسیون منزل استفاده می شوند.
- پرزهای حلقوی: پرزهای این موکت به صورت دایره شکل می باشند.
- موکت با پرزهای ترکیبی: این موکت ها هم منظم هستند و هم به شکل دایره ای پشت هم قرار دارند.
کاربرد موکت تایل
می توان از موکت های تایل نیز به عنوان موکت برای اتاق خواب استفاده کرد. این نوع از موکت ها توسط بسیاری از طراحان دکوراسیون داخلی به غیر از اتاق خواب برای فضاهای دیگر منزل نیز استفاده می شوند. یکی از ویژگی های موکت تایل که آن را نسبت به سایر موکت ها متمایز می کند. کاربرد این موکت در زمین های مختلف و بدون زیر سازی می باشد. بدین ترتیب بدون اینکه کفپوش قبلی را بکنید می توانید بر روی همان کفپوش مثلا سرامیک، موزاییک و … موکت خود را بچسبانید. موکت تایل در مقابل کثیفی و لکه های مختلف مقاومت بالایی دارد. از این موکت ها برای محیط های اداری نیز استفاده می شود. برخی از مزایای موکت تایل عبارتند از:
- نسبت به لکه و کثیفی مقاوم می باشد.
- نصب موکت با سرعت بالا انجام می گیرد.
- موکت های تایل دارای دوام طولانی می باشد
الیاف موکت اتاق خواب
موکت برای اتاق خواب از الیاف طبیعی و مصنوعی تولید می شود.
- موکت با الیاف طبیعی: فیبرهای پشمی الیاف طبیعی گران قیمتی هستند که از آن ها برای تولید موکت استفاده می شود. پشم به کار رفته در موکت موجب افزایش دوام و ماندگاری موکت می شود. برخی از مزایای موکت های فیبر پشمی عبارتند از: گرد و غبار جذب نمی کنند، در برابر شوک حرارتی مقاوم می باشند، بسیار نرم هستند. از معایب موکت با الیاف طبیعی قیمت بالای تولید آن و نفوذ و حمله ی حشرات به پشم می باشد.
- موکت با الیاف مصنوعی: فیبرهای نایلونی و پلی آمیدها از الیاف مصنوعی می باشند که برای تولید انواع موکت های پرز بلند مورد استفاده قرار می گیرند. نایلون ها در برابر ساییدگی و کوبیدگی بسیار مستحکم می باشند. چنان چه پایه ی میز ها بر روی موکت های نایلونی قرار گیرند جای آن ها بر روی موکت باقی نمی ماند.
ترفندهای انتخاب موکت
رنگ موکت برای اتاق خواب نقش موثری در دکوراسیون داخلی اتاق دارد. برای این که بتوانید رنگ موکت اتاق خواب را انتخاب کنید باید به دو نکته توجه کنید.
- رنگ کفپوش معمولا بهتر است از رنگ طبیعت الهام گرفته شود به همین علت بیشتر افراد سعی می کند از رنگ های تیره برای موکت کف استفاده کنند و از رنگ های روشن برای دیوارها و سقف استفاده کنند.
- شما می توانید مطابق با سلیقه ی خود، لوازم و اسباب داخل اتاق رنگی را برای کفپوش اتاقتان انتخاب کنید. به عنوان مثال اگر رنگ دیوارهای خود را آبی تیره به رنگ آسمان شب انتخاب کرده اید می توانید موکت کف هم از آن رنگ انتخاب کنید. به این ترتیب بین دیوار و کف مرزی باقی نمی ماند یا می توانید از یک رنگ خنثی خاکستری، سفید و … برای کف استفاده کنید. که مرز کف اتاق شما کاملا پیدا شود.