نورپردازی آشپزخانه

اصول نورپردازی آشپزخانه

نورپردازی آشپزخانه به سه صورت تاکیدی، عمومی و ریلی می باشد. هر چقدر نورپردازی جذاب تر باشد تاثیر روانی بهتر بر روی بیننده دارد.

نورپردازی آشپزخانه یکی از اصول طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه می باشد. با کوچکتر شدن منازل، آشپزخانه ها علاوه بر مکانی به منظور پخت و پز به فضایی برای سرو غذا و قرار گرفتن اعضای خانواده دور هم تبدیل شده اند. یک آشپزخانه ی پرنور و دلباز، فضا را برای دورهمی های خانواده فراهم می کند. یکی از نکات مهم در رابطه با نحوه ی نورپردازی آشپزخانه مدرن جایگاه قرارگیری آن می باشد. نورپردازی مناسب در دکوراسیون آشپزخانه تاثیر زیادی بر روی عملکرد آن دارد.

نورپردازی آشپزخانه چه نقشی در عملکرد آن دارد؟

همان طور که گفته شد نورپردازی آشپزخانه نقش مهمی در آسان تر شدن فرآیند پخت و پز و سایر امور و دکوراسیون منزل دارد. اما این دلیل کافی نیست و دلایل دیگری نیز وجود دارد که عبارتند از:

  • یک محیط پر نور در آشپزخانه سبب افزایش اشتها می شود و از لحاظ روانی نیز موجب صمیمیت و گرمی بیشتر اعضای خانواده می شود.
  • تکنیک مناسب برای نورپردازی سبب افزایش مساحت منزل می شود. و بیننده تصور می کند که در یک محیط بزرگ و وسیع قرار دارد. از لحاظ روانی نیز موجب افزایش شور و هیجان اعضای خانواده می شود. از سوی دیگر فضای تاریک با نورپردازی نامناسب موجب دلزدگی اعضای خانواده می شود.
  • نورپردازی صحیح موجب دلنشین تر شدن فضا می شود. نورپردازی های مناسب در کابینت آشپزخانه شیشه ای موجب افزایش جذابیت آشپزخانه می شود.

 

نکات نورپردازی آشپزخانه
نکات نورپردازی آشپزخانه

نکاتی در نورپردازی آشپزخانه که باید به آن توجه شود

برای این که نورپردازی آشپزخانه مناسب با دکوراسیون داخلی آشپزخانه باشد. باید به نکاتی توجه کنیم که عبارتند از:

  • در آشپزخانه هایی که از رنگ های تیره مانند مشکی، خاکستری و … برای کابینت ها استفاده می شود. نحوه ی نورپردازی بسیار حائز اهمیت است زیرا یک نورپردازی صحیح سبب روشن تر شدن فضا می شود. رنگ های تیره نور را به خود جذب می کند و آن را منعکس نمی کنند. از این رو فضای داخلی آشپزخانه تاریک و کم نور می شود. با یک نورپردازی مناسب این نقص در آشپزخانه ها دیده نمی شود.
  • در آشپزخانه هایی که فاقد پنجره هستند نورپردازی اهمیت بیشتری دارد زیرا از نور طبیعی محروم هستند.
  • برای دیده شدن جزئیات در آشپزخانه می توان با تکنیک هایی کلیه ی قسمت های ساختمان را بزرگتر نشان داد.
  • نورپردازی مناسب سبب افزایش راندمان کاری شما می شود.
شیوه ی صحیح تعبیه نور در آشپزخانه
شیوه ی صحیح تعبیه نور در آشپزخانه

شیوه صحیح نورپردازی در آشپزخانه

برنامه ریزی برای نورپردازی آشپزخانه به صورت چند لایه باید در همان ابتدای کار صورت گیرد. برای این کار می توان از سه روش استفاده کرد که عبارتند از:

  • بهره گیری از نور طبیعی که توسط پنجره ها تامین می شود.
  • استفاده از لوستر برای روشنایی کلی محیط
  • نورپردازی خاص که شامل نورپردازی متمرکز ، نقطه ای و … می شود.

زمانی که از ابزار مختلف برای نورپردازی استفاده می کنید. و از روش لایه لایه برای نورپردازی بهره گیری می کنید. آشپزخانه یک فضای پویا و پرنشاط خواهد شد.

یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه کنید توان لامپ مصرفی می باشد. برای طراحی داخلی آشپزخانه باید میزان وات مصرفی محاسبه شود. یک روش کلی برای میزان انرژی برق مصرفی لامپ های کابینت این است که سطح رویی کابینت را ضرب در 5/2 کرد.

تعبیه نور در کابینت ها
تعبیه نور در کابینت ها

استفاده از ابزار موجود به منظور نورپردازی آشپزخانه

  • ارتفاع بخش های مختلف برای این کار بسیار موثر می باشد. به عنوان مثال حد فاصل کانتر تا چراغ آویز سقف نباید 80 سانتی متر بیشتر یا کمتر باشد زیرا نورپردازی صحیح در آشپزخانه را مختل می کند.
  • چنانچه دارای آشپزخانه ی بزرگ هستید که دارای دیوارهای خالی می باشد می توانید از دیوارکوب ها برای نورپردازی بهتر استفاده کنید.
  • فضای اصلی آشپزخانه که از آن برای پذیرایی مهمانان استفاده می کنید را تعیین کنید. این فضا نباید در قسمت های کثیف آشپزخانه مانند سینک ظرفشویی یا اجاق گاز و … باشد نورپردازی مناسب در فضای پذیرایی مهمان حس دعوت کنندگی را به مهمان القا می کند.
  • با روشن کردن بخش هایی از آشپزخانه می توانید موجب جذابیت بیشتر در فضا شوید. به عنوان مثال می توانید با یک ردیف لامپ های ال ای دی در زیر ردیف کابینت های بالایی آشپزخانه فضای پایین را روشن تر کنید. استفاده از تعبیه نور خطی در بالای جزیره موجب مدرن تر شدن فضا می شود.

آیا استفاده از لوستر در فضای آشپزخانه درست است؟

نورپردازی آشپزخانه با یک لوستر بزرگ چند شعله برای یک محیط کوچک چندان مناسب نمی باشد. بهتر است نورپردازی در آشپزخانه به صورت ملایم و پراکنده توسط لامپ های کم نور باشد. چنانچه بخشی از آشپزخانه پر نور و سایر قسمت های آن سایه روشن باشد دید کمتری به سایر قسمت ها خواهید داشت. شاید اکنون شرایط لازم را برای استفاده از لامپ های بیشتر و نورپردازی حرفه ای نداشته باشید. اما تمام پیش بینی های لازم را در جعبه تقسیم انجام دهید تا در زمانی که شرایط مساعد شد. مجبور نباشید هزینه های زیادی برای زیر ساخت نورپردازی صرف کنید.

انواع نورپردازی برای آشپزخانه

برای نورپردازی آشپزخانه از تکنیک های مختلفی استفاده می شود. زیرا یکی از ملزومات آشپزخانه استفاده ی صحیح از روش های نورپردازی می باشد. هرچقدر کیفیت کار بهتر باشد به همان نسبت راندمان کاری نیز افزایش پیدا می کند. برخی از روش های نورپردازی عبارتند از:

نورپردازی عمومی

در این روش، نور باید به صورت یکنواخت و یکپارچه در تمام قسمت های محیط آشپزخانه پخش شود. برخی از افراد تصور می کنند چنانچه آشپزخانه نورپردازی قوی تری داشته باشد. جذابیت و زیبایی آشپزخانه بیشتر می شود اما این تصور غلط است. هرچقدر نورپردازی متعادل تر باشد جذابیت فضا بیشتر می شود.

نورپردازی تاکیدی

این شیوه بر بخش های خاصی از آشپزخانه تاکید می کند. برای این نوع از نورپردازی اصولا از چراغ های تکی یا دیواری استفاده می شود. در این نوع از نورپردازی می توان از ایده های نوینی استفاده کرد. می توان از هالوژن هایی که به دیوار متصل می شوند نیز برای این نوع از نورپردازی استفاده کرد.

نورپردازی ریلی
نورپردازی ریلی

نورپردازی ریلی

یکی از روشهای نوین و مدرن نورپردازی نصب چراغ به صورت ریلی یا طولی می باشد. این نوع از نورپردازی جذابیت خاصی به فضای شما می دهد. در نورپردازی ریلی به نوعی نورپردازی تاکیدی و عمومی نیز به صورت ترکیبی وجود دارد. از این نوع نور پردازی بیشتر در بالای میز کانتر یا اپن متحرک آشپزخانه استفاده می شود در صورتی که از کانتر به عنوان میز ناهار خوری استفاده شود. زیبایی دکوراسیون داخلی آشپزخانه دو چندان می شود.

نورپردازی جزیره ی آشپزخانه

یکی از ابزاری که در آشپزخانه علاوه بر زیبایی کارایی بالایی نیز دارد جزیره ی آشپزخانه می باشد. برخی از افراد از جزیره ی آشپزخانه به عنوان سینک ظرفشویی، میز کار و میز نهارخوری استفاده می کنند. از سوی دیگر به علت قرار گیری جزیره در قسمت مرکز و اصلی آشپزخانه جذابیت این قسمت دو چندان می شود. از این رو بسیاری از طراحان برای نورپردازی این بخش از آشپزخانه ایده های نوینی را ابداع می کنند. به عنوان مثال با توجه به نوع کاربرد جزیره به عنوان سینک می توان در زیر پایه ی کابینت ها لامپ های ال ای دی برای جذابیت و نورپردازی بهتر نصب کرد. یا چنان چه جزیره نقش میز کار یا میز نهار خوری را ایفا می کند می توان با استفاد از نورپردازی ریلی جذابیت بیشتری به فضای آشپزخانه داد.

مقالات مرتبط

نورپردازی آشپزخانه

اصول نورپردازی آشپزخانه

نورپردازی آشپزخانه به سه صورت تاکیدی، عمومی و ریلی می باشد. هر چقدر نورپردازی جذاب تر باشد تاثیر روانی بهتر بر روی بیننده دارد. نورپردازی

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب