رعایت اصول طراحی و چیدمان واکینگ کلوزت به شما کمک خواهد کرد تا بهترین استفاده را از فضای اندک خود ببرید. در این مقاله به نکات کلیدی پرداخته ایم.
واکینگ کلوزت چیست؟
واکینگ کلوزت (walk in closet) که به نوعی همان کمد لباس یا اتاق رختکن می باشد، کمد یا اتاق بزرگی است که معمولاً برای نگهداری لباس، کفش و موارد این چنینی در دکوراسیون منزل در نظر گرفته شده و مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه واکینگ کلوزت بر دنیای راه حل های ذخیره سازی حکومت می کند. اگرچه در حال حاضر بسیار رایج تر شده است، اما همچنان بسیار مطلوب و به طور محسوسی مجلل باقی می مانند. اما تقریباً مانند هر عنصر اصلی دیگری که در دکوراسیون داخلی یک خانه وارد می شود، کمد های توکار نیز به شدت بر دقت طراحی خود متکی هستند. اگر به درستی طراحی شده باشند، واکینگ کلوزت ها واقعاً زیبا و کاربردی هستند.
ما نمی خواهیم به این موضوع بپردازیم که چرا باید آن ها را طراحی کنید. در عوض، ما در مورد این که چگونه می توانید دکوراسیون اتاق خواب اصلی خود را با اجرای واکینگ کلوزت طراحی کنید، صحبت خواهیم کرد.
قبل از شروع چه چیزهایی باید بدانید؟
توجه داشته باشید که طراحی واکینگ کلوزت، کار چندان آسانی نیست. برای برنامه ریزی چیدمان و فضای داخلی آن به زمان نیاز دارید، اما اگر این راهنما را دنبال کنید، برای شروع باید کافی باشد.
طراحی واکینگ کلوزت عمدتاً به سه عامل بستگی دارد:
- بودجه
- فضایی که در اختیار شماست
- الزامات ذخیره سازی شما
قبل از ورود به هر پروژه ای، باید دقیقاً بدانید که به چه چیزی نیاز دارید و به چه چیزی می خواهید برسید. زیرا این امر محصول نهایی شما را مشخص می کند. به عنوان مثال، برای نیاز های ذخیره سازی کم، یک واکینگ کلوزت می تواند بیش از آن چه نیاز دارید، باشد. به همین ترتیب، اگر فضای داخلی کافی ندارید، قرار دادن واکینگ کلوزت در دیزاین اتاق خواب شما به شدت چیدمان خانه را مخدوش می کند. حتی قبل از شروع، از خود بپرسید که هدف از اجرای واکینگ کلوزت چیست. پاسخ به این سوال مهم، به نوبه خود چگونگی طراحی را تعیین می کند.
انواع مختلف چیدمان
اول از همه، اجازه دهید در مورد طرح ها و چیدمان های رایج در دنیای واکینگ کلوزت صحبت کنیم. بسته به نیازهای فردی، روکش ها می توانند در طرح های مختلفی ارائه شوند. با این حال، برخی از آن ها بیشتر از بقیه رایج هستند:
واکینگ کلوزت یک طرفه
این یک سبک طراحی کوچک و زیبای بسیار رایج است. کمد در دیوار مقابل ورودی قرار می گیرد و فضای خالی برای دسترسی وجود دارد.
واکینگ کلوزت دو طرفه
برای این طرح، در هنگام ورود به کمد، واحد های ذخیره سازی روی دیوار های مقابل قرار می گیرند، با یک مسیر واضح در وسط. در سایز کوچک تا متوسط قابل اجرا هستند.
واکینگ کلوزت جزیره ای
اساساً شامل یک کمد دیواری دو طرفه با یک جزیره در وسط است. کمد ها را می توان در هر سه دیوار قرار داد. آن ها به فضای زیادی نیاز دارند و می توانند در محصولات لوکس طبقه بندی شوند.
طرح های ذکر شده در بالا بر اساس محل قرارگیری واحد های ذخیره سازی است. اگر به طور خاص در مورد اندازه صحبت کنیم، کمد های توکار را می توان به طور کلی به سه دسته تقسیم کرد: کوچک و مربع، بلند و باریک و بزرگ. هنگامی که نیاز های ذخیره سازی، محدودیت های فضایی و عملکردی را که می خواهید از کمد دیواری استخراج کنید، مشخص کردید، می توانید این سبک ها را با هم ترکیب کنید تا کارآمد ترین نوع واکینگ کلوزت را برای خود داشته باشید. به عنوان مثال، اگر فضای کافی در اختیار است اما نیاز به ذخیره سازی کم تری دارید، می توانید یک کمد داخلی اجرا کنید. سپس از هر فضای باقی مانده می توان برای طراحی یک جزیره یا حتی یک میز اتو استفاده کرد.
اندازهگیری صحیح برای اجرای کمد دیواری
یک واکینگ کلوزت استاندارد برای دو نفر باید حداقل 7 در 10 فوت باشد. ترجیحاً باید مساحتی معادل 100 فوت مربع داشته باشد زیرا این امکان را به شما می دهد که در هر سه دیوار واحد های ذخیره سازی با حتی یک قسمت نشیمن در وسط داشته باشید. درصورتیکه می خواهید اتاقک کوچک تری داشته باشید، می توانید واکینگ کلوزت های کوچک را در فضایی به اندازه 25 فوت مربع ساخت. در ادامه مقاله، برخی از اندازه گیری های استاندارد برای انواع مختلف واکینگ کلوزت که در بالا ذکر شد، آورده شده است:
یک طرفه
از آن جایی که کوچک ترین آن ها هستند، به طور متوسط، حدود چهار تا پنج فوت عمق دارد و حدود 24 اینچ از عمق کل را اشغال می کند. در نهایت حدود 36 اینچ به عنوان فاصله باقی می ماند.
دو طرفه
عمق واکینگ کلوزت دو طرفه می تواند انعطاف پذیر بوده و از چهار تا شش فوت متغیر باشد. پهن تر از یک کمد یک طرفه است و دارای دو فضای ذخیره سازی 24 اینچی در دیوارهای مقابل است. با فاصله 36 اینچی در وسط، عرض کلی بین شش تا هفت فوت است.
جزیره
اگر جزیره ای در وسط کمد خود دارید، به احتمال زیاد نگران فضا نیستید. اما در صورتی که سعی کرده اید جزیره را در طرح جا بیندازید، مطمئن شوید که یک فاصله سه فوتی در تمام طرف های جزیره وجود دارد.
نکاتی که باید هنگام طراحی واکینگ کلوزت رعایت کنید
میله های دوتایی یک عنصر متداول و متمرکز بر کارایی واکینگ کلوزت هستند. آن ها معمولاً 40 اینچ یا 80 اینچ از زمین فاصله دارند. اگر از میله های تک استفاده می کنید، 72 اینچ ارتفاع خوبی است. برای به حداکثر رساندن فضای ذخیره سازی، قفسه هایی را در بالای مسیر اضافه کنید. یک قفسه جداگانه مخصوص کفش داشته باشید، در غیر این صورت زمان زیادی طول نمی کشد تا تمام کف با انواع کفش پوشانده شود. به عنوان یک قاعده کلی، یک منطقه با چهار فوت عرض، فضای ذخیره سازی در یک طرف را در خود جای می دهد. یک واکینگ کلوزت با عرض شش فوت می تواند فضای ذخیره سازی را روی هر سه دیوار ایجاد کند. و یک اتاق با عرض 10 فوت می تواند یک جزیره را به نمایش بگذارد.
صرفه جویی در فضا
آیا می خواهید از مکان های کوچک در خانه خود، نهایت بهره را ببرید؟ انواع کمد ها را می توان به روش های مختلف ترکیب کرد تا به راحتی با نیاز ها و فضای داخلی شما سازگار شوند. می توانید فضای باز و بسته را با هم ترکیب کنید. قفسه هایی برای چیز های مورد علاقه تان و کشو هایی برای چیز هایی که می خواهید در آن ها ذخیره کنید.
با مطالعه این مقاله تا حدودی با انواع روش های اجرا، چیدمان و اندازه گیری واکینگ کلوزت آشنا شدید. تمامی سبک ها و ایده ها را به دقت بررسی کنید تا بتوانید در نهایت طرحی را که پاسخ گوی همه نیاز های شما باشد، برگزینید. در صورت نیاز به هرگونه مشاوره و راهنمایی در زمینه بازسازی و دیزاین منزل، طراحی دکوراسیون داخلی، اطلاع از اصول طراحی واکینگ کلوزت و مواردی از این دست، قادر خواهید بود تا با تیم متخصص و حرفه ای سیبارون مشورت کنید و از نظرات کارشناسی و در صورت لزوم تیم اجرایی مجرب ما بهره مند شوید.